IMPORTANT PENTRU VIITOARELE MAME! Studiile arată că noul coronavirus se transmite la făt prin placentă

Un nou studiu realizat în Italia sugerează că noul coronavirus poate traversa placenta de la o femeie însărcinată la făt.

Doi bebeluși născuți din femei cu COVID-19 s-au născut infectați, au raportat Claudio Fenizia de la Universitatea din Milano și colegii la o conferință organizată de Societatea Internațională de SIDA, transmite CNN.

Au fost studiate 31 de femei infectate cu SARS-CoV 2, care aveau sarcini avansate în perioada de vârf a pandemiei din Italia. Au testat femeile, bebelușii atunci când s-au născut, placenta, cordonul ombilical, lichidele vaginale ale mamei și laptele matern.

„Rezultatul nostru sugerează și susține cu fermitate că transmisia verticală a avut loc în două cazuri din cele 31 studiate”, a spus Fenizia într-o conferință de presă.

Virusul a fost găsit într-o placentă la termen și în sângele cordonului ombilical, în vaginul unei femei însărcinate și în lapte”, au scris cercetătorii într-un rezumat al activității lor.

Placentele au fost, de asemenea, inflamate – un semn de infecție. Sângele din cordonul ombilical al unuia dintre nou-născuți a avut anticorpi care indică o infecție recentă. Aceste tipuri de anticorpi nu sunt de obicei transmise de la mamă la copil, așa că indică faptul că fătul a fost direct infectat, a spus Fenizia.

Din fericire, femeile au fost infectate târziu în sarcină, așa că este puțin probabil ca virusul să fi afectat dezvoltarea bebelușilor, a spus el.

Virusul Zika poate, de asemenea, să fie transmis de la o femeie însărcinată la copilul ei nenăscut, provocând uneori leziuni cerebrale severe și o afecțiune numită microcefalie. HIV – virusul care provoacă SIDA – poate fi transmis și la naștere.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea