Importanța deparazitării animalelor. Medic: „Pot fi purtătoare a multor boli!”

Chistul hidatic este o afecțiune întâlnită la oameni, dar provocată de contactul cu animalele de companie. Nedeparazitate corespunzător, animalele pot transmite parazitul care declanșează în organismul uman această afecțiune. Medicii recomandă deparazitarea periodică a animalelor de companie.

„Este o boală cu un program de supraveghere corect poate fi stăpâniră. Sunt țări unde aproape nu mai există, iar la noi sunt foarte multe cazuri. Dacă animalul este corect deparazitat și supravegheat, omul nu ar avea de ce să se îmbolnăvească, pentru că acești paraziți nu se replică în organismul uman. De cele mai multe or astfel de probleme apar de la câinii comunitar, în special în mediul urban, pentru că nu sunt supravegheați. Parazitul este transmis de câini, prin materiile fecale care ajung pe sol” susține conf. dr. Carmen Crețu, medic primar parazitologie.

Medicii atrag atenția cu privire la faptul că deparazitarea animalelor de companie, în special al câinilor, ar trebui să fie realizată periodic pentru a preveni îmbolnăvirea.

„Există programe de deparazitare a câinilor, dar ele nu sunt susținute de nimeni, animalul este scos în natură, iar la contactul cu mediul exterior se infectează sau se reinfectează. Deparazitările animalelor de companie, în special în cazul câinilor, ar trebui făcute periodic” susține conf. dr. Carmen Crețu, medic primar parazitologie.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea