În 2022, campania de vaccinare antigripală va începe mai devreme. 1,5 milioane de doze de vaccin, achiziționate de Ministerul Sănătății

După ce virusurile gripale au fost ținute la distanță prin implementarea măsurilor de protecție anti-COVID-19, anul acesta ele ar putea să creeze probleme populației și specialiștilor din domeniul sănătății. Tocmai de aceea, Ministerul Sănătății va începe campania de vaccinare antigripală mult mai devreme decât anul trecut. Alexandru Rafila a anunțat că anul acesta vor fi achiziționate 1,5 milioane de doze, cu 1 milion de doze mai puțin decât anul trecut.

Ministerul Sănătății are în plan să înceapă campania de vaccinare antigripală mult mai devreme decât anul trecut. Alexandru Rafila a declarat că cel mai probabil, la sfârșitul lunii septembrie, românii se pot vaccina la cabinetele medicilor de familie. „Sunt semne că anul acesta sezonul gripal va fi unul mai serios. Vom avea în premieră vaccinul gripal încă de le sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie încât medicii de familie să aibă timp la dispoziție și populația să aibă timp la dispoziție să se vaccineze într-un interval suficient, să nu mai ajungem în situația în care aducem vaccin antigripal și-l dăm medicilor de familie în luna ianuarie, când interesul evident scade și eficacitatea este mai mică” a declarat Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătății va achiziționa însă mai puține doze de vaccin antigripal decât anul trecut. „În 2021, s-au comandat 2,5 milioane de doze de vaccin si s-au folosit 1,5 milioane de doze, deci noi comandăm 1,5 milioane de doze. Anul trecut a fost o campanie care a avut mai puțin succes, pentru că virusul gripal, datorită măsurilor luate împotriva infecției cu noul coronavirus a circulat mai puțin” a mai spus Alexandru Rafila.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea