În august nuntă, în septembrie 7 morți și sute de infectați cu noul coronavirus

O cununie în biserică, urmată de o petrecere la un restaurant din statul Maine, SUA, au transformat un eveniment fericit într-un coșmar.

Evenimentul, care a avut loc pe 7 august, este legat de focare de coronavirus în cel puțin alte două locații din Maine. Nu mai puțin de 170 de persoane au contractat virusul, iar 7 oameni au murit de atunci.

Nirav Shah, directorul Centrului pentru Controlul Bolilor din Maine, a declarat că evenimentul unic are puterea de a anula o mare parte din progresul pe care statul american l-a înregistrat în timpul pandemiei. Virusul poate deveni „oaspetele neinvitat la fiecare nuntă, petrecere sau eveniment din Maine”, a avertizat el, potrivit The Guardian.

Evenimentul „superrăspândirii” a început cu 65 de participanți la nuntă și s-a răspândit în comunitate, într-un azil de bătrâni și într-un penitenciar. Unul dintre nuntași lucra la închisoarea statului York, iar de la el s-a ajuns la mai mult de 70 de cazuri în penitenciar.

Niciuna dintre cele 7 persoane care au murit nu a participat efectiv la nuntă.

La petrecere, care a avut loc la Big Moose Inn au participat 65 de persoane, deși în statul american era impusă o limită de 50 de persoane pentru evenimente în interior. Mulți dintre ei nu purtau măști, iar distanța socială a fost inexistentă.

Autoritățile statale se tem că situația s-ar putea agrava. Restaurantul în care a avut loc evenimentul fără respectarea regulilor a rămas fără licență.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea