În Timiș a început vaccinarea anti-COVID în cabinetele medicilor de familie

Județul Timiș este primul din țară în care se dă startul vaccinării împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie.

Potrivit RO Vaccinare, 50 de medici de familie din județul Timiș au început vaccinarea în cabinetele proprii pentru pacienții înscriși pe liste.

În cabinetele medicilor de familie se administrează vaccinul produs de AstraZeneca și sunt respectate toate măsurile de siguranță și criteriile de prioritizare.  Vaccinările din cabinetele medicilor de familie nu necesită programare în platforma electronică, planificarea administrării vaccinului fiind posibilă, în baza listei zilnice anterior întocmită, însă cu respectarea prioritizării persoanelor aflate în lista proprie (persoane cu vârste peste 65 de ani, persoane cu boli cronice/dizabilități indiferent de vârstă), după care pot fi vaccinate persoanele care își exprimă dorința în acest sens”, transmite Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, prin intermediul paginii de Facebook RO Vaccinare.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea