Încă 12 decese provocate de coronavirus. Printre morți, o tânără de 27 de ani care s-a îmbolnăvit în spital. Bilanţul a ajuns la 282

Încă 12 decese provocate de coronavirus au fost anunţate sâmbătă dimineaţă, de Grupul de Comunicare Strategică. România numără acum 282 de morți.

Persoanele decedate în ultimul val raportat de autorități aveau vârste cuprinse între 27 de ani și 81 de ani și erau din Suceava, Hunedoara, Galați, Neamț, București, Vaslui, Iași, Arad și Mureș.

Printre ultimele victime ale coronavirusului se numără și o tânără de 27 de ani din Neamț. Ea a fost internată pe 16 martie pe secția Hematologie a Spitalului Județean Piatra Neamț cu afecțiuni oncop-hematologice. Pe 29 martie, medicii au aflat, în urma testului prelevat, că tânăra a contractat noul coronavirus. Pe 4 aprilie, starea de sănătate a tinerei s-a agravat foarte tare și a fost mutată la Terapie Intensivă. Pe 10 aprilie, ea a murit.

Cel mai probabil, tânăra a contractat noul coronavirus în spitalul în care s-a internat pentru a-i fi tratate afecțiunile pe care ea le avea. De altfel, Grupul de Comunicare Strategică precizează că femeia sa fost îngrijită pe secția de hematologie de o asistentă medicală, care a fost contact cu un pacient ulterior confirmat COVID-19.

Autoritățile spun că tânăra de 27 de ani decedată în spitalul din Neamț avea sindrom mielodisplazic și pancitopenie severă.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes