Încă două cazuri de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie, identificate în România. Ce spune Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății anunță că încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvențiate la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Ambele cazuri au fost înregistrate în București, iar în urma anchetei epidemiologice a rezultat că nici unul dintre pacienții identificați cu noua tulpină nu a călătorit în afara țării.

Oficialii din sănătate spun că pacienții au o stare generală bună, sunt izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie.

Mai mult, la laboratorul Institutului Matei Balș sunt în lucru și alte teste de secvențializare, ale căror rezultate urmează să fie anunțate când vor fi gata.

În acest contest, Ministerul Sănătății recomandă oamenilor să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii și transmite autorităților Capitalei să amâne luarea unor decizii de relaxare.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor.

Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare”,  se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea