Încă o tulpină nouă a coronavirusului stârnește îngrijorarea. Concluzia autorităților din Marea Britanie

Noua tulpină a SARS-COV2, care a stârnit îngrijorare în toată Europa și nu numai, din cauză că s-a dovedit a fi mai contagios decât virusul care circulă în prezent, pare să aibă un “frate” și mai virulent, care ar proveni de pe continentul african.

Cel puțin așa a anunțat ministrul britanic al sănătății, Matt Hancock, citat de Reuters.

Ministerul Sănătății din Africa de Sud a anunțat săptămâna trecută că a fost descoperită o nouă mutație a virusului, care ar putea fi responsabilă pentru creșterea numărului de persoane infectate din ultima vreme.

Datorită capacității genomice impresionante a sud-africanilor, am detectat două cazuri de infectare cu altă variantă nouă de coronavirus în Marea Britanie. Ambele sunt contacte ale unor cazuri pozitive care au venit din Africa de Sud în ultimele săptămâni”, a declarat Matt Hancock.

Marea Britanie luptă deja să limiteze răspândirea noii tulpini, cu până la 70% mai transmisibilă, iar potrivit lui Hancock noua variantă din Africa de Sud pare să fi să fie chiar mai contagioasă.

Contacții direcți ai persoanelor infectate cu tulpina africană au fost plasați în carantină. Totodată, ministrul britanic al Sănătății a anunțat că se impun restricții de călătorie dinspre și către Africa de Sud.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes