(UPDATE) Încă patru morți. România a ajuns la 69 de decese din cauza coronavirusului

UPDATE: Marți la prânz, autoritățile au anunțat cel de-al 69-lea deces. Este vorba despre un bărbat de 56 de ani, cu afecțiuni psihiatrice, care locuia singur. Decesul a fost constatat la domiciliu de către personalul SAJ Suceava pe data de 26 martie, zi în care au fost prelevate și probe. Marți a venit rezultatul testului care a arătat că omul era comntaminat.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Grupul de Comunicare Strategică anunță, marți dimineață, încă trei decese ale unor persoane infectate cu coronavirus. Este vorba despre două femei, una din Suceava, una din Mehedinți, și de un bărbat din județul Iași.

Femeii de 73 de ani din judeţul Suceava i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 în 26 martie, probe care au fost testate la INCDMM Cantacuzino. Femeia a fost confirmată cu coronavirus în 28 martie şi a murit în 29 martie.

Ancheta epidemiologică este în curs în acest caz.

De asemenea, a murit un bărbat de 69 de ani, din judeţul Iaşi. El a fost testat cu rezultat pozitiv în 28 martie, probele fiind lucrate la SCBI Iaşi, şi a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi în 29 martie. El a murit în 30 martie, având antecedente patologice – HTA.

Tot marți, autoritățile au anunțat decesul unei femei de 81 de ani, din judeţul Mehedinţi, internată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova. Ei i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 în 28 martie, care au fost testate la INCDMM Cantacuzino, confirmarea venind în 29 martie. Femeia a murit în 30 martie. Autoritățile precizează că bătrâna avea și hipertensiune arterială, cardiopatie ischiemica cronică și obezitate gradul III.

Cu cele trei decese, raportate marți dimineață, România ajunge la 68 de decese din cauza coronavirusului.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea