Încă un ambulanțier ucis de coronavirus. Omul nu avea nicio altă boală

Breasla halatelor albe care luptă cu coronavirusul înregistrează încă o pierdere. Un ambulanțier a murit, duminică, după ce a fost infectat cu coronavirus.

Ion Irimescu avea 60 de ani și era angajat al Serviciului de Ambulanţa Suceava. Începuse să se simtă rău la jumătatea lunii trecute iar în jurul datei de 20 aprilie a fost testat și diagnosticat cu COVID-19.

A fost internat atunci în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava, însă de la o zi la alta starea lui se agrava, drept pentru care medicii care-l îngijeau au decis transferul ambulanțierului la Iași. Internat în Clinica de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, angajatul SAJ Suceava a fost intubat, însă corpul său nu a rezistat, bărbatul decedând, duminică.

” Este vorba despre o persoană în vârstă de 60 de ani fără altă patologie asociată evidentă, care s-a pierdut prin insuficiență respiratorie acută, a fost ventilat și intubat, dar nu a putut fi redresat din punct de vedere al activității pulmonare. A stat mai mult de o săptămână la noi, a fost transferat de la Suceava direct în stare gravă, a fost intubat și a rămas pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă până la momentul în care a decedat”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Decesul ambulanțierului din Suceava urmează să fie raportat de Grupul de Comunicare Strategică.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea