Încă un român bolnav de coronavirus

Presa de la București anunță, miercuri dimineața, că un al doilea român de pe nava Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia, a fost diagnosticat cu infecție cu coronavirus. Informația provine din presa niponă.

La bordul navei se află 17 români: 2 turiști și 15 angajați. Primul roman diagnosticat pe vas este un ospătar. Vasul Diamond Princess a fost pus sub carantină de două săptămâni. 542 de pacienți din cei peste 3000 de oameni de la bord au fost confirmați pozitiv cu coronavirus.

În ultimele zile au apărut numeroase critici privind gestionarea crizei de coronavirus de către Japonia. Un medic infecționist japonez care a urcat marți la bordul navei a calificat situația drept un “total haos” . Kentaro Iwata, profesor la divizia de boli infecţioase a Universităţii din Kobe, a opinat că “această navă este total nepotrivită pentru controlarea propagării infecţiilor. Nu există distincţie între zonele sigure şi cele potenţial infectate, iar personalul poate circula dintr-un loc în altul, să mânânce, să telefoneze…Am fost în Africa pentru a trata epidemia Ebola. Am fost în alte ţări pentru holeră, în China, în 2013 pentru a mă ocupa de SARS (…). Niciodată nu mi-a fost frică că mă infectez. Dar, pe Diamond Princess mi-a fost frică (…) căci nu poţi spune unde a fost virusul”.

 La coborârea de pe navă, expertul nipon s-a plasat în carantină pentru 14 zile pentru a nu risca să-şi infecteze familia. Mai mulți oficiali japonezi care au urcat pe vas, de la începutul carantinei, s-au infectat cu coronavirus.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes