Incendiu la “Matei Balș”! 4 oameni au murit, peste 100 de pacienți au fost evacuați (VIDEO)

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală. Focul a cuprins pavilionul de la parter, unde era internați pacienți cu COVID-19.

Patru oameni au murit în incendiu, Cadavrele a trei persoane, carbonizate, au fost găsite în interior de salvatorii care au ajuns la fața locului, în urma apelului la 112, care a fost la ora 5.00. O a patra persoană a fost resuscitată la fața locului, dar nu a răspuns manevrelor.

Tot personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov a fost mobilizat pentru intervenție, iar la fața locului au ajuns și numeroase ambulanțe. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați către alte spitale.

Este vorba de un incendiu la un pavilion al Spitalului Matei Balș, pavilionul 5, care are pacienți COVID internați, dar nu pe terapie intensivă, ci doar pe oxigen și terapie intermediară, E un incendiu care a pornit la parter cu flacără deschisă. Pompierii au ajuns foarte repede, l-au controlat, incendiul este stins. Au evacuat parterul, etajul 1 și continuă evacuarea din pavilion”, a declarat, la Europa FM, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Potrivit oficialilor, în afara celor 4 persoane care au decedat, nici un pacient nu a suferit arsuri în incendiu.

“Ardea cu flacără deschisă la parter, pe o suprafață de 100-120 de metri pătrați, au fost afectate 4 saloane, cu degajări mari de fum și cu posibilitate de extindere la etajul 1 spre fațadă”, a declarat, la fața locului, coordonatorul intervenției pompierilor.

Toate avizele erau în regulă, a spus fostul manager al Institutului, Adrian Streinu-Cercel. “Aproape toți pacienții, în proporție de 98%, din clădirea în care a avut loc incendiul erau conectați la oxigen. Toți erau cu forme de COVID medii spre severe. Erau ținuți cu mască de oxigen. Avizele sunt în ordine. Ultima linie de oxigen a fost montată în noiembrie.”, a declarat Streinu-Cercel, citat de hotnews.ro.

Deocamdată nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului, care vor fi stabilite în urma investigației pompierilor. A început și o anchetă, coordonată de procurori, pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat.

Nu este prima tragedie care are loc într-un spital din România. Anul trecut, în luna noiembrie, 10 pacienți au ars de vii după ce un incendiu a izbucnit la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea