INCENDIUL DE LA „MATEI BALȘ”, ULTIMUL BILANȚ: 7 pacienți decedați

O femeie de 67 de ani, transferată într-un alt pavilion al INBI „Matei Balș” a murit, duminică dimineață. Astfel, numărul persoanelor decedate în urma incendiului produs vineri dimineață a ajuns la 7.

Imediat după producerea evenimentului s -au înregistrat cinci decese. Ulterior, autoritățile au confirmat, sâmbătă, decesul celui de-al șaselea pacient, un bătrân de 70 de ani, transferat la Spitalul Universitar de Urgență din București. Duminică, a fost anunțat cel de-al șaptelea deces. Este vorba despre o femeie de 67 de ani, transferată într-un alt pavilion al INBI „Matei Balș” după producerea incendiului devastator.

În cadrul unei conferințe de presă susținută în seara zilei de sâmbătă, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a precizat faptul că va aplica patru măsuri esențiale în spitalele din România. Aceste reguli vizează reducerea fluxului de pacienți în secțiile COVID-19, dar și aplicarea regulilor de siguranță la incendiu, precum și constituirea unui fond destinat investițiilor urgente, inclusiv construirii de spitale noi, acolo unde măsurile minime de siguranță nu se pot asigura din cauza infrastructurii.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea