Începe iureșul! Coronavirusul activează organele de cercetare penală. Zeci de dosare

Dosare penale din cauza nerespectării regulilor stabilite pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.  Grupul de Comunicare Strategică anunță marți că o persoană din Olt s-a ales cu dosar penal pentru că a încălcat regula autoizolării la domiciliu, după ce a revenit din Italia. Dosare penale au fost întocmite și în județul Prahova.

Cel mai recent caz de încălcare a legii în cazul coronavirusului a fost înregistrat în județul Olt. Este vorba despre o femeie de 41 de ani din Slatina, care a revenit recent din Italia și care și-a părăsit domiciliul, deși trebuia să fie izolată 14 zile.  Femeia de 41 de ani a fost dată în consemn la frontieră, a anunțat Poliția din Olt, însă, ea are telefonul închis şi nu a mai putut fi contactată de autorităţi. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Tot în județul Olt, șase cetățeni chinezi, fără simptome, întorși dintr o zonă a Chinei care nu e afectată de coronavirus, dar în cazul cărora DSP a instituit măsura autoizolării, s-au ales cu dosare penale, după ce au părăsit hotelul din Slatina, unde erau izolați.  Totodată, alte cinci persoane din localitățile Cerașu și Iordacheanu, județul Prahova, au dosar penal pentru că nu au respectat măsura de autoizolare.

Marți dimineață la nivel național sunt în carantină instituționalizată 42 persoane, iar 9431 persoane sunt monitorizate la domiciliu. ”Le recomandăm cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află. În cursul zilei de ieri, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt a fost înregistrat un dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor pentru o persoană care, aflată în izolare, a părăsit domiciliul”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea