India a somat site-urile de streaming să difuzeze mesaje anti-fumat

India cere platformelor de streaming, precum Netflix și Amazon Prime Video, să afișeze avertismente despre efecte nocive ale fumatului în timpul difuzării programelor care conțin scene în care se fumează.

Deși organismele de certificare a filmelor și televiziunii controlează deja conținutul public în India, legislația sa are puține prevederi pentru cenzurarea conținutului de pe platformele online binecunoscute.

Regulile privind Modificarea Țigaretelor și a altor Produse din Tutun, din 2023, au impus acestor platforme să afișeze „spații publicitare anti-fuma de cel puțin 30 de secunde la începutul și în mijlocul unui program”, conform unei notificări din partea Ministerului Sănătății.

Noile reguli au impus, de asemenea, platformelor să afișeze un avertisment de sănătate anti-fumat sub formă de „mesaj static” în partea de jos a ecranului în timpul afișării produselor din tutun pe ecran. De asemenea, s-a impus includerea disclaimere-urilor audio-vizuale cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun.

Aceste legi riguroase vin după un sondaj realizat de Organizația Mondială a Sănătății, care a constatat că aproape 267 de milioane de indieni cu vârsta de 15 ani și peste consumă tutun.

„Noile reglementări ale Indiei vor asigura faptul că serviciile de streaming nu vor deveni următorul vehicul pentru agresiva strategie de targetare a tinerilor indieni de către industria tutunului” a declarat Yolonda Richardson, un executiv al organizației non-guvernamentale Campania pentru Copii Fără Tutun.

Modificarea mai specifică că guvernul federal va lua acțiuni de proprie inițiativă împotriva platformelor de streaming dacă acestea nu respectă noile reguli.

SURSA

 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes