Inițiativă a europarlamentarului român Tudor Ciuhodaru: sprijin financiar pentru părinții copiilor diagnosticați cu cancer

Parlamentul European a aprobat un amendament, inițiat de europarlamentarul românTudor Ciuhodaru, potrivit căruia părinții care își însoțesc copiii la tratamente oncologice vor beneficia de sprijin financiar.

Amendamentul europarlamentarului român, Tudor Ciuhodaru, vizează în mod special părinții cu venituri modeste. „Părinții cu venituri mici ce însoțesc copii cu patologie oncologică pentru tratement în străinătate vor beneficia de un sprijin financiar special. Amendamentul pe care l-am susținut în Plenul Parlamentului European a fost adoptat cu 368 de voturi pentru, 285 contra și 39 de abțineri”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.

Din cauza veniturilor mici, mulți părinți nu-și pot însoți copiii la tratamentele de care micuții beneficiază în străinătate.

Pacienții din România se confruntă în continuare cu o realitate crâncenă. Vorbesc despre dificultăți majore în a accesa serviciile medicale din alte state membre. Cu toate că Directiva privind asistența medicală transfrontalieră și Regulamentul privind securitatea socială asigură acest lucru puțini știu sau pot să acceseze aceste servicii atunci când au o problemă oncologică”, a mai precizat medicul.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea