Internările în spitale vor fi limitate

Internările programate în spitale de stat vor fi limitate. Mai mult decât atât, în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus, ar putea fi interzise, conform Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor prezentat marţi de reprezentanții Ministerului Sănătății.

”În perioada următoare, în spitalele coordonate de Ministerul Sănătăţii vor fi limitate internările programate, în raport cu gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) şi evolutia epidemiologica locală. În funcţie de dinamica situatiei se va putea decide chiar interzicerea internarilor programate. Spitalele vor raporta zilnic in sistemul electronic centralizat al Centrului de coordonare situaţia ocupării paturilor. Această măsură se impune atât pentru a asigura capacitatea de preluare a cazurilor de către spitale, cât şi  pentru gestonarea corectă şi eficientă a resurselor materiale şi umane”, se arată în plan. 

Conform anunţului făcut de ministrul Sănătăţii Victor Costache, va fi asigurată o comunicare publică adecvată pentru ca, în această perioadă, publicul să se adreseze spitalelor doar pentru situaţii de urgenţă, pentru a evita aglomerările în unităţile sanitare. 

De asemenea, s-a stabilit o reţea suport pentru spitalele de boli infecţioase.

”În functie de contagiozitatea cazurilor non-coronavirus se vor stabili spitalele de suport, in care sa fie transferati pacienti din Spitalul de Boli Infectioase. Într-o primă fază, se recomandă ca spitalele de suport sa nu fie reprezentate de spitalele importante de urgenta din zona, care pot asigura asistenta medicala pentru celelalte urgente medico-chirurgicale. Pot fi incluse in reteaua de Spitale de suport si spitale din alte judete  preponderent cele cu Sectii de Boli Infectioase, precum si spitalele din alte retele, decat ale Ministerului Sanatatii ( Ministerul Transporturilor, Ministerul Apararii Nationale, Spitale Private)”, mai prevede planul. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea