INTERNAȚI CU RUJEOLĂ, DESCOPERIȚI CU COVID-19. S-a dat alarma într-un sat din România

Patru copii din comuna Viișoara, județul Cluj, diagnosticați cu rujeolă, au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Potrivit presei locale din județul Cluj, toți cei patru copii au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

Este vorba despre o stradă pe care sunt aproximativ 20 de case, în care locuiesc peste 90 de persoane. Mulți dintre copiii de acolo suferă de rujeolă, iar patru copii au fost confirmați cu Covid-19. Am purtat corespondență cu Prefectura, cu DSP și cu ISU pentru instituirea unei carantine, însă ni s-a spus că este foarte dificil de realizat carantinarea.”, a declarat pentru presa clujeană Ioan Roman, primarul comunei Viișoara.

Ulterior, s-a dispus izolarea la domiciliu a circa 100 de persoane, iar la fața locului au fost trimiși jandarmi, care fac pază, pentru a se asigura că acestea nu părăsesc locuințele.

”Am luat decizia monitorizării izolării la domiciliu a întregii comunități din care fac parte copiii, aproximativ o sută de persoane. Avem filtre amplasate la intrarea în comunitatea respectivă, amplasată pe o străduță din Viișoara”, a declarat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean. Potrivit acestuia, contacții direcți ai celor patru copii cu COVID-19 au fost testați, iar rezultatele au ieșit negative.

O anchetă epidemiologică urmează să stabilească modul în care cei patru copii au contractat noul coronavirus.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea