Investiție de 1 milion de euro a Consiliului Județean Suceava la cel mai mare spital al județului. SCJU Suceava are un heliport

De la sfârșitul lunii februarie 2024, Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava va avea un heliport funcțional. Investiția se ridică la valoarea de 1 milion de euro și a fost realizată printr-un proiect al Consiliului Județean Suceava, instituție care administrează spitalul. 

„La începutul lunii februarie, în 1-2, am avut vizita în teritoriu, auditul inspectorilor Autorităţii Aeronautice Civile Române care au verificat heliportul, tot ceea ce ţine de heliport, personalul angajat în această zonă, cunoştinţele pe care aceştia le deţin. Am primit undă verde, asta însemnând că în cel mai scurt timp, în 10-14 zile să primim certificatul şi heliportul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava să intre cu adevărat în slujba pacienţilor pentru că este nevoie acută în această zonă”, a declarat dr. Alexandru Calancea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Suceava, la Medika TV. 

Spitalul din Suceava funcţionează ca spital regional, astfel că un asemenea heliport era necesar. Valoarea investiției este de un milion de euro. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea