Investiție de peste 500 milioane de euro într-un nou corp de clădire la Institutul Clinic Fundeni

Cu ajutorul fondurilor europene, Institutul Clinic Fundeni va beneficia de un corp nou de clădire. Potrivit proiectului, noua structură va avea peste 100,000 de metri pătrați, iar în cadrul său vor fi organizate toate activitățile de transplant. Investiția se ridică la peste 500 milioane de euro.

În urmă cu o săptămână, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici, elaborați de Ministerul Sănătății, pentru proiectul „Relocare, dezvoltare și construire ansamblu medical nou Institutul Clinic Fundeni”.

Institutul Clinic Fundeni, aflat în subordinea Ministerului Sănătății, a fost fondat în anul 1959 și reprezintă una dintre cele mai importante unități medicale românești în patologia dificilă gastrointestinală, digestivă, hepatică, urologică, renală, hematologică, neurologică, pediatrică și radiologică.

Încă de anul trecut, Ministerul Sănătății a făcut publică intenția acestui proiect prin care se urmărește construirea unui nou corp de clădire în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Totodată, aici va exista și o bancă națională de multițesut și celule.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes