Iohannis, primul mesaj către antreprenori: ”Veniţi cu idei către guvernanţi, suntem interesaţi să promovăm produse româneşti în această perioadă, cu precădere”

În discursul susținut luni, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis s-a adresat antreprenorilor români, pentru prima oară de la debutul crizei COVID-19 în România. Șeful statului le-a transmis oamenilor de afaceri din România că este nevoie, mai mult ca oricând, de mobilizarea lor, pentru a asigura materialele și echipamentele necesare în această perioadă: ”În lume se găsesc tot mai greu, este o problemă reală. Am început să identificăm producători români. Am aflat că există producători care s-au reprofilat, care vor produce măşti, halate de protecţie pentru medici, alţii încep să lucreze la materiale mai complicate, la ventilatoare care sunt necesare pentru secţiile de urgenţă”.

Klaus Iohannis încearcă să catalizeze spiritul antreprenorial românesc și inteligența românească, iar aceste intenții au fost coagulate în mesajul transmis, luni, mediului de afaceri românesc: ”Cu această ocazie, mă adresez antreprenorilor noştri: Veniţi cu idei către guvernanţi fiindcă suntem interesaţi să producem produse româneşti în această perioadă. Suntem interesaţi să promovăm produse româneşti în această perioadă, cu precădere”.

Înainte de a adresa mesajul către români, președintele a avut o ședință de evaluare a măsurilor de gestionare a epidemiei de coronavirus la care au participat premierul Ludovic Orban şi miniştrii Finanţelor, Economiei, Apărării, Fondurilor Europene şi al Transporturilor. Implicarea președintelui în gestionarea situației de criză a fost salutată de la mai toate nivelurile, în condițiile în care ultimele zile au arătat că este nevoie de autoritate de la cel mai înalt nivel pentru a da o coerență măsurilor imediate.

În același spirit cu mesajul președintelui Klaus Iohannis, Medika TV a lansat, săptămâna trecută, campania ”ROMÂNI PENTRU ROMÂNI”. Campania identifică și prezintă, ca modele de urmat, inițiativele care se pliază pe nevoile din aceste zile ale României. V-am prezentat la Medika TV antreprenori care și-au reprofilat afacerile, case de modă care produc măști sanitare, studenți care, alături de profesorii lor, lucrează în laboratoarele universităților pentru a produce dezinfectanți. Iar exemplele continuă. În fiecare seară, Medika TV vi le prezintă în cadrul campaniei ”ROMÂNI PENTRU ROMÂNI”.Ne puteți scrie despre astfel de inițiative la adresa stiri@medikatv.ro. Vă mulțumim celor care ne-ați semnalat deja cazuri care au fost prezentate în ultimele zile!

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea