Italia, mai mulți morți decât China

Italia înregistrează peste 3400 de morți din cauza coronavirusului, depășind bilanțul Chinei, unde au fost răpuși de boală 3245 de oameni, de la izbucnirea epidemiei, la finele anului trecut.

Conform Reuters, joi, Italia a anunțat 427 de decese, având un total de 3405 morți, începând din data de 21 februarie și până în prezent.   

Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire în Italia a ajuns la 41.035. Dintre cei infectaţi, 4.440 s-au vindecat. 2.498 de persoane se află la Terapie Intensivă.

Pe de altă parte, potrivit agenției Reuters, în realitate numărul morților ar putea fi mult mai mare, pentru că și în azilurile de bătrâni se înregistrează zilele acestea o creștere semnificativă a numărului de decese, numai că, pe acești oameni, nimeni nu-i testează pentru coronavirus.

Orașul italian Bergamo este cel mai afectat de pandemia de coronavirus. Acolo, s-a înregistrat un număr uriaș de morți într-un timp foarte scurt.  Camerele mortuare din acest oraş din nordul Italiei nu mai pot primi toate sicriele, care sunt trimise, prin urmare, direct la cimitir. Victimele pandemiei nu pot avea funeraliile obișnuite, interzise în Italia, la fel ca și celelalte adunări. Persoana decedată primeşte doar o binecuvântare rapidă.

 Alte zeci de sicrie au fost transportate în noaptea de miercuri spre joi cu ajutorul camioanelor militare spre alte orașe din afara regiunii Lombardia unde sunt incinerate.  Sicriele , distribuite în 30 de camioane ale armatei italiene, au străbătut oraşul, de la cimitirul local şi până la autostradă, având ca destinaţie circa 10 municipii din Italia.
 Convoaiele ilustrează dimensiunea dramei din Italia iar această situaţie, cu un număr mare de morţi, va continua şi în zilele următoare, în Italia.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea