Italia prelungește măsurile de izolare cel puțin până în 13 aprilie

Se prelungește perioada de izolare impusă italienilor până cel mai devreme pe 13 aprilie, lucru confirmat de șeful Guvernului de la Roma, Giuseppe Conte.

”Noi nu suntem încă în condiţiile care să ne permită să ridicăm măsurile. Tocmai am semnat un decret care prelungeşte actualul regim (de restricţii) până la 13 aprilie, a anunţat Conte, la un post de televiziune.

Termenul initial până la care italienii trebuia să stea închiși în case era 3 aprilie, însă din cauza situației fără precedent pe care o traversează Italia, fiind statul cel mai afectat de coronavirus cu peste 13.000 de decese, autoritățile au decis prelungirea perioadei de izolare.

”Dacă ridicăm prea rapid aceste noi măsuri, toate sacrificiile pe care le-am făcut până în prezent ar fi zadarnice”, a spus Conte.

Un început al ieşirii din izolare  va începe doar atunci când experţii vor estima că este fezabilă o astfel de variantă, dar nu va fi la 14 aprilie, a adăugat premierul italian.

Faza 2 va fi cea a coabitării cu virusul” şi a unei ridicări treptate a restricţiilor, iar ”faza 3 va fi ieşirea din criză şi reluarea vieţii normale”.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes