Joaca de-a manipularea cu vaccinul AstraZeneca. Medic: „A fost o teamă indusă”

Voci din lumea medicală susțin că scandalul în care este implicat vaccinul AstraZeneca este unul pur mediatic. De asemenea, specialiștii sunt de părere că oamenii nu ar trebui să renunțe la vaccinarea cu acest ser, ci să aibă încredere în recomandările medicilor.

În timp ce instituțiile abilitate la nivel european fac verificări privind legătura dintre vaccinul AstraZeneca și accidentele de coagulare apărute, medicii susțin că întreg scandalul este mediatic.

Este o teamă care a fost indusă. Uitați-vă la toate emisiunile dedicate acestui vaccin și o să vedeți că a fost o teamă indusă. Din nefericire, niște dovezi științifice, niște fapte medicale au fost trecute în derizoriu de către presă. Și atunci este evident că cetățeanul de rând va fi dominat de frică și va refuza să se vaccineze”, este opinia dr. Cătălin Apostolescu, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, exprimată în direct la Medika TV.

Totodată, specialiștii le recomandă oamenilor să asculte de sfaturile lor, înainte de a decide să renunțe la vaccinare sau la urmarea oricărui tratament pe care l-a prescris un medic.

Vaccinarea este un act medical pe care-l decide un medic. Medicina de supermarket este o imbecilitate. Nu mergem la cabinetul medical și alegem de acolo ce ne place. Vaccinarea este un act medical. Un medicament nu ajunge pe piață din întâmplare. Ajunge după ce trece o serie de teste și de verificări. Când acel medicament a apărut pe piață, orice cetățean trebuie să fie convins că s-a făcut tot posibilul pentru a fi eficace”, a mai spus dr. Cătălin Apostolescu, pentru Medika TV.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea