Jocurile copilăriei pot afecta sănătatea coloanei celor mici. Medicii au oferit explicații în direct, la „Doctor Medika”

Oricât de atractive pot fi pentru copii, unele jocuri, care implică efort fizic intens, pot să le pună în pericol sănătatea. De aceea, părinții trebuie să fie mult mai atenți și să-i supravegheze pe cei mici sau să le ofere sfaturi despre cum să facă sport în mod sănătos. 

Invitat la emisiunea „Doctor Medika”, difuzată la Medika TV, dr. Vasile Druță, medic primar ortoped, a explicat faptul că foarte mulți copii ajung la spital cu hernie de disc, din cauza jocurilor de grup la care participă. Cel mai periculos, spune medicul, este binecunoscutul joc „Lapte gros”, care presupune o serie de sărituri ce pot afecta sănătatea coloanei. Nu puține au fost cazurile când, din cauza acestui joc, copiii au ajuns la spital cu hernie de disc. 

„Ne confruntăm cu cazuri de hernie de disc și la copii de 12 ani. Dusul în cârcă, săriturile, sunt jocuri care pot afecta sănătatea spatelui copiilor” susține dr. Vasile Druță. 

Totodată, medicul precizează că părinții trebuie să fie mult mai atenți și să-i învețe pe cei mici cum trebuie să facă mișcare în mod corect. „O responsabilitate în acest sens trebuie să aibă și părinții. Ei îi obligă pe cei mici să învețe limbi străine și să participe la numeroase activități, dar sunt mai puțin interesați să-i facă să iubească mișcarea” a mai spus dr. Vasile Druță, la Medika TV.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea