La câțiva pași de scenariul 4! Bilanț de ultimă oră al COVID-19: îmbolnăviri și decese, medici și asistente infectați

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, la ora 13,00, ultimul bilanț al îmbolnăvirilor și deceselor cauzate de noul coronavirus. România are confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV2. Pe listă apar 192 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 1 și 90 de ani. Dintre cele 1952 de români confirmați pozitiv, 180 s-au vindecat.

Din păcate, numărul deceselor continuă să crească în ritm îngrijorător. Până acum, 44 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Ialomița și Satu Mare, au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 53 de pacienți, dintre care 33 în stare gravă.

Cel mai grav este că infectări apar în rândul personalului medical. La Spitalul Județean Deva, 5 cadre medicale au fost testate pozitiv. Unitatea medicală a intrat în carantină, iar managerul a fost demis. Cei 5 medici sunt internați la Boli Infecțioase, iar pacienții care au intrat în contact cu ei, nu au voie să plece acasă. Nici internări noi nu se vor face, iar personalul medical va rămâne la serviciu două săptămâni, fără să aibă voie să părăsească unitatea medicală. La Bihor, peste 20 de cadre medicale sunt în izolare după contactul cu un pacient bolnav. Potrivit unei informații de ultim moment, și personalul Centrului de Trasfuzii București va fi testat după ce a intrat în contact cu o femeie care a donat sânge, în urmă cu o săptămână, și apoi a fost testată pozitiv cu COVID-19.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea