LA UN PAS DE DEZASTRU: Spitalul Județean Sibiu nu mai are decât o treime din oxigenul necesar pentru bolnavii COVID-19

Situație alarmantă la Spitalul Județean Sibiu, județul care are, în prezent, cea mai mare rată de infectare din România.

8,83 cazuri la mia de locuitori este incidența cumulată a cazurilor din Sibiu din ultimele 14 zile, iar numai în ultimele 24 de ore au venit încă 220 de noi confirmări ale unor persoane care au fost testate pozitiv. Presiunea pe cea mai mare unitate medicală din județ este uriașă, doar că încep să apară problemele. Potrivit unei investigații a ziarului local Turnul Sfatului, oxigenul pe care îl are în prezent spitalul nu acoperă decât o treime din necesarul pentru pacienții COVID.

De vreo două săptămâni «bipăie» ventilatoarele non-stop, din cauză că nu au oxigen furnizat la presiunea necesară. Ventilatoarele au nevoie de o presiune de trei bari, presiune pe care noi nu o avem în instalații, deci pacienții noștri nu sunt oxigenați. Degeaba eu setez aparatul să furnizeze 100%, când aparatul îmi zice «am doar 28%»”, a declarat un asistent medical pentru sursa citată.

Nici la capitolul oxigen livrat din surse surse fixe la paturile bolnavilor nu e mai bună. ”15 litri pe minut poate furniza instalația «din perete». Acum, nici acea instalație nu cred că poate oferi mai mult de cinci litri de oxigen pe minut”, a declarat și un medic de la Spitalul Județean Sibiu.

Articolul poate fi citit integral AICI.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea