Legătura care există între musculatura ochilor și răul de mișcare. Specialiștii au explicat totul la Medika TV

Multă vreme s-a crezut că răul de mișcare este generat de problemele urechii interne. În realitate, ochii obosiți sau mai bine zis musculatura oculară care obosește poate fi responsabilă de această senzație. 

Invitat în platoul emisiunii „Doctor Medika”, Alin Paraschiv a vorbit despre legătura care există între răul de culcare și oboseala mușchilor care contribuie la mobilitatea ochilor. „Nu apare doar din cauza tulburărilor urechii interne sunt multe tensiuni musculare în zona sub occipitală care pot genera astfel de probleme. În cazul unor persoane se întâmplă ca musculatura responsabilă cu mobilitatea ochilor să fie foarte tensionată și să genereze niște presiuni la nivel muscular. Aceste presiuni de multe ori pot să inducă stare de amețeală și de greață” susține fizioterapeutul Alin Paraschiv. 

Problema poate fi rezolvată prin exerciții de fizioterapie care vizează această zonă musculară a corpului. „Există diverse tehnici de relaxare a musculaturii din acea zonă, sunt și exerciții de reeducare vestibulară pe care le oferim pacienților prin care să-și detensioneze această musculatură” a mai spus Alin Paraschiv. 

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea