Legătura dintre alimentație și apariția acneei. Ține-te la distanță de aceste alimente ca să nu faci coșuri 

Din cauza alimentației nesănătoase, chiar și tenul poate avea de suferit. După riduri, cel mai mare dușman al tenului sunt coșurile. Există anumite alimente care pot favoriza apariția acneei și pe care trebuie să le eliminăm din mesele zilnice dacă dorim să avem un ten curat. 

La „Doctor Medika”, dr. Raluca Miulescu a explicat ce tipuri de alimente favorizează apariția coșurilor. „Alimentația în ziua de azi aș putea că stilul de viață nesănătos pe care mulți îl abordăm, din păcate. Mâncarea fast food, mezeluri, cașcaval, toată partea de dulciuri concentrate, energizante. Laptele proaspăt de vacă. Pot consuma pacienții cu acnee iaurt, sana sau chefir. Laptele proaspăt de vacă este plin de hormoni estrogeni care pot provoca acnee. Să încercăm să înlocuim lactatele de vacă cu cele de animale mici, precum oaia sau capra, pentru că nu au atât de mulți hormoni” recomandă dr. Raluca Miulescu. 

Cei mai predispuși la apariția acneei, mai ales din cauza alimentației, sunt adolescenții. Aceștia cad repede tentației de a încerca preparatele încărcate în grăsimi nesănătoase sau sucurile pline de acid, fără să se gândească la consecințe. Din fericire, tratamentul este eficient, iar adolescenții sunt mereu monitorizați de către medici. „Rog din start adolescentul și părinții acestuia să revină după o lună pentru a vedea cum a evoluat. Pentru mine este foarte importantă părerea pacientului și vreau să știm cum percepe pacientul rezultatele acestui tratament pe care eu îl prescriu” a mai spus dr. Raluca Miulescu. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea