Legătura dintre hipertensiune arterială și demență

Există o legătură între hipertensiunea arterială și declinul congnitiv? Cu siguranță, da, după cum confirmă ultimele cercetări cu privire la acest subiect. Partea utilă a acestor studii stă în concluzia potrivit căreia prin diminuarea valorilor crescute ale HTA putem contribui la micșorarea riscului de declin cognitiv.

Hipertensiunea arterială este prezentă la un procent considerabil din populația lumii. De pildă, în America, se estimează că aproape jumătate din populația adultă ar avea tensiunea arterială mărită. În afara discuțiilor despre screening, foarte importante sunt cercetările privind impactul acestei afecțiuni asupra altor organe.

Un studiu recent realizat pe un număr de aproximativ 11 000 de subiecți a urmărit dacă hipertensiunea arterială influențează memoria, limbajul și abilitățile de gândire ale unui pacient . Studiul observațional a condus la concluzia că persoanele trecute de vârsta de 55 de ani, diagnosticate cu HTA, au prezentat afectări ale abilităților mentale mai repede decât cele care nu au un astfel de diagnostic. Mai multe despre acest studiu AICI.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes