LEGĂTURA DINTRE INIMĂ ȘI OCHI. Cum ne menținem ochii sănătoși având o inimă de fier

O inimă sănătoasă înseamnă și ochi sănătoși. Este concluzia unui studiu apărut recent în Statele Unite ale Americii, potrivit căruia între sănătatea inimii și cea a ochilor există o strânsă legătură.

Studiul Național de Sănătate și Nutriție al oamenilor de știință din Texas, Statele Unite ale Americii, scoate în evidență legătura care există între bolile de inimă și cele ale ochiului.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care suferă de hipertensiune arterială pot manifestă o boală oculară gravă, denumită retinopatie diabetică. Mai mult, aceiași factori declanșatori ai bolilor de inimă vizează și bolile oculare.

Astfel, fumatul, alimentația neadecvată sau obezitatea reprezintă un pericol atât pentru inimă, cât și pentru ochi. Oamenii de știință care au realizat studiul susțin că atâta timp cât ne ținem inima sănătoasă, riscul de a avea probleme cu ochii este redus.

Depistarea precoce a bolilor de inimă trebuie să aibă loc concomitent cu cele ale ochilor. Totuși un stil de viață care să permită inimii să fie sănătoasă are efecte benefice și asupra ochilor”, susțin autorii studiului.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 6118 persoane, cu vârsta de peste 40 de ani. Datele au arătat că persoanele care nu aveau probleme cu inima, au avut 97% șanse de a dezvolta boli oculare precum retinopatia diabetică, prin comparație cu cele care sufereau de boli de inimă.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea