Legătura dintre răgușeală și refluxul gastroesofagian explicată de medici, la Medika TV

Inflamația laringelui provoacă răgușeală. De cele mai multe ori această problemă medicală apare din cauza unor răceli care se complică. Probleme digestive, precum refluxul gastroesofagian, pot la rândul lor să inflameze laringele astfel încât să apară răgușeala. 

Dacă ai probleme cu stomacul și te confrunți cu reflux gastroesofagian, uneori poți să și răgușești. Medicii explică faptul că sucul gastric poate inflama laringele, astfel încât să apară răgușeala. „Acidul gastric care vine din stomac și ajunge în laringe provoacă o iritație asupra întregului laringe, și în funcție de gravitatea refluxului, problemele pot fi întâlnite și mai sus de laringe. Sunt pacienți cu faringite cauzate de această problemă medicală” a explicat, la Medika TV, dr. Violeta Melinte, medic primar ORL. 

Refluxul gastroesofagian are cauze multiple, putând fi provocat chiar și de unele medicamente. „Cantitatea sucului gastric care determină apariția refluxului gastroesofagian este generată de stilul de viață și de cantitatea alimentelor pe care le consumăm. Contează ce mâncăm, când mâncăm și mai ales ce mâncăm. Chiar și unele medicamente, precum antiinflamatoare nesteroidiene pot să creeze neplăceri. Sunt semne care arată că problemele din zona laringelui sunt provocate de refluxul gastroesofagian, iar în cazul acesta îndrumăm pacienții către un gastroenterolog” a mai spus dr. Violeta Melinte. 

 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes