Liber la angajarea de medici și asistente în școli

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care permite angajarea de medici şi asistenţi medicali în şcoli, în încercarea de a controla mai bine răspândirea noului coronavirus.

 „Prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin.(3) al Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pe durata stării de alertă se pot desfăşura şi concursurile pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante pentru posturile nedidactice, precum şi pentru posturile vacante de asistenţi medicali comunitari, asistenţi medicali şi medici din unităţile de învăţământ”, prevede proiectul de modificare şi completare a Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, adoptat de Guvern

Potrivit cifrelor oficiale anunțate de Ministerul Sănătății, în prezent sunt, la nivel național,  1302 medici, din care 788 cu specialitatea medicină generală și 514 cu specialitatea stomatologi, și 3630 de asistenți medicali (3262 cu specialitatea medicină generală și 368 cu specialitatea stomatologie) care  asigură servicii medicale în cabinetele de medicină școlară.

Recent, Ministerul Sănătății a anunțat că are în vedere creșterea bugetului pentru rețeaua de asistență medicală școlară în vederea completării necesarului de personal medical din cabinetele medicale de medicină generală și stomatologică ce funcționează în cadrul unităților de învățământ preuniversitar și universitar de stat.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea