Liderul SANITAS București, Viorel Hușanu, în direct la Medika TV, în urma Consiliul Național al Federației SANITAS: „Astăzi nu am rezolvat nimic”

 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și Marcel Ciolacu, șeful Guvernului României, au participat la Consiliul Național al Federației SANITAS, ocazie cu care s-au purtat discuții despre revendicările personalului din sistemul public de sănătate. Prezent la această întâlnire a fost și Viorel Hușanu, liderul SANITAS București. 

Într-o intervenție la Medika TV, Viorel Hușanu a explicat faptul că în urma discuțiilor purtate cu șeful Guvernului și cu ministrul Sănătății nu s-a ajuns la nicio concluzie cu privire la revendicările pe care le solicită sindicaliștii. „Din păcate, astăzi nu am ajuns la nicio înţelegere cu premierul României. Ne-a cerut o perioadă de 10 zile în care să analizeze toate solicitările noastre şi în special să calculeze la Ministerul de Finanţe impactul financiar pe care l-ar presupune o creştere cu 20 la sută atât cât am solicitat noi, dar Consiliul Naţional a hotărât continuarea protestelor, doar lăsând un pic de răgaz Guvernului, aceste 10 zile, să vedem dacă sunt sau nu sunt soluţii”, a declarat Viorel Huşanu, la Medika TV, miercuri seară.

Având în vedere eșecul negocierilor, liderii SANITAS aleg varianta protestului. Viorel Hușanu a anunțat faptul că a fost stabilit chiar și un calendar al acțiunilor de protest. „Calendarul a fost stabilit, vor urma o serie de pichetări, chiar începând de mâine la Ministerul de Finanţe, lunea viitoare la Ministerul Muncii, apoi la Ministerul Sănătăţii. Va urma un mare miting la Bucureşti cu peste 10.000 de oameni” a mai spus Hușanu la Medika TV. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea