Lista bolilor asociate obezității. Scapă de excesul ponderal, dacă vrei să trăiești sănătos!

Adăugată de Organizația Mondială a Sănătății pe lista bolilor cronice, obezitatea este considerată o cauză principală a altor afecțiuni. De aceea, controlul greutății este important pentru o viață sănătoasă.

Excesul de kilograme provoacă adevărate dezechilibre în organism, cele mai multe boli care au drept cauză acumularea de grăsime fiind cele metabolice și cele de inimă.

„Obezitatea vine la pachet cu foarte multe afecțiuni asociate. Cele mai des întâlnite sunt legate de hipertensiune arterială și de diabet. Toate acestea duc la escaladarea stării de sănătate într-o zonă pe care nu ne-o dorim” susține dr. Octavian Arnăutu, medic primar chirurgie generală, Ponderas Academic Hospital parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.

Totodată, obezitatea afectează buna funcționare a sistemului osos, putând provoca îmbolnăvirea articulațiilor.

„Din păcate, diabetul și hipertensiunea nu sunt singurele boli asociate obezității. Articulațiile au de asemenea de suferit. Apar tot felul de fenomene artrozice, la nivelul coloanei, la nivelul șoldului sau genunchiului„ a explicat dr. Octavian Arnăutu.

Respirația are la rândul său de suferit din cauza excesului ponderal. „Totodată, mai sunt problemele legate de apnee în somn. Sforăitul este provocat de aceste kilograme în plus, pentru că afectează respirația” mai spune dr. Octavian Arnăutu.

Specialiștii Ponderas Academic Hospital, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria, vă pot oferi acces la tratament personalizat pentru a putea scăpa de kilogramele în exces.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea