LOCUL UNDE SUNTEM CEL MAI EXPUȘI LA INFECTARE: trenurile românești, adevărate focare de COVID-19 (VIDEO)

Îmbătrânite și fără condiții, trenurile românești reprezintă o adevărată sursă de infectare cu SARS-CoV-2. Specialiștii atrag atenția că circulația cu trenurile nu este monitorizată corespunzător în ceea ce privește respectarea măsurilor de protecție.

Specialiștii epidemiologi din țara noastră consideră că trenurile sunt un principal mijloc de transmitere a infecției cu noul coronavirus. Totul din cauza faptului că pasagerii nu respectă măsurile de protecție și pentru că nu există nicio metodă prin care aceștia să poată fi trași la răspundere. Indiferenți, călătorii se urcă în vagoane fără a purta mască și preferă să stea înghesuiți până ajung la destinație. În ciuda riscului la care se expun, oamenii nu sunt trași la răspundere pentru nepăsarea pe care o afișează.

Din informațiile pe care le am, în trenuri nu se respectă măsurile acestea care trebuie respectate, deci nu se poartă masca. Nu știu dacă există organismul de control care să impună respectarea măsurilor. Mulți se deplasează cu aceste trenuri și aici trebuie luate unele măsuri. Degeaba le luăm în autocare, degeaba le luăm în microbuze, dacă trenurile care transportă un număr foarte mare de călători nu sunt avute în vedere pentru ca să se impună și aici respectarea măsurilor” a explicat dr. Emilian Popovici, președintele Societății Române de Epidemiologie, la „Medika Special”.

În această perioadă, CFR Călători a decis să suplimenteze numărul garniturilor care pleacă din București către litoral și invers. În fiecare zi, pe rutele București – Constanța și Constanța – București circulă cel puțin 10 trenuri de călători. Cele mai multe probleme sunt în trenurile de rang inferior, Regio, care plecă spre Constanța din Gara Obor.

Tags: , , , , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea