„LOVE”, textul care vindecă inimile bolnave ale copiilor. Trimite-l prin SMS la 8844 și poți ajuta la extinderea singurei secții de cardio-chirurgie pediatrică din România. Alex Popa, coordonatorul proiectului: „Avem nevoie de sprijinul tuturor!”

La Spitalul „Marie Curie” din București funcționează singura secție de cardio-chirurgie pediatrică din țara noastră. Datorită ei, peste 1500 de copii cu malformații ale inimii au fost salvați. Secția are însă nevoie de extindere pentru a putea ajuta mai mulți copii. Implică-te și fii alături de medici și micii pacienți. 

Secția de cardio-chirurgie pediatrică a Spitalului „Marie Curie” din București, singura de altfel din România, a fost deschisă oficial în 2013, cu sprijinul Asociației „Inima Copiilor”. În prezent, fundația vrea să realizeze un proiect de extindere, pentru ca și mai mulți copii cu probleme ale inimii să beneficieze sprijinul echipei medicale care-și desfășoară activitatea aici. 

Prezent în studioul Medika TV, Alex Popa, președintele Asociației „Inima Copiilor” a vorbit în exclusivitate despre proiectul de extindere al acestei secții. „Unul dintre proiecte este legat de secția pe care am construit-o acum care se dovedește a fi neîncăpătoare. Noi ne dorim să o extindem. Avem un proiect de extindere și vom avea o secție cu două săli de operație, acum este una, vom avea o secție ATI cu 15 paturi, acum sunt până la 7 paturi, și vom avea o secție de post terapie de 15 paturi sau mai mult” a explicat Alex Popa. 

Sprijinul societății civile pentru realizarea acestui proiect este esențial. De aceea, persoanele care vor să ajute la extinderea secției pot dona lunar 2 euro, prin SMS, la numărul 8844, cu textul „LOVE”. „ Le mulțumim deja celor care ne ajută deja și-i rugăm pe toți ceilalți care nu au făcut-o să vină alături de noi” a mai spus Alex Popa, președintele Asociației „Inima Copiilor”. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea