Ludovic Orban cere ”maximă seriozitate” în prevenirea coronavirusului; Costache: ”Am luat în calcul cel mai negru scenariu”

Șeful Guvernului, Ludovic Orban, i-a cerut, joi, în ședința de Guvern, ministrului interimar al Sănătății, Victor Costache, să trateze cu ”maximă seriozitate” măsurile de prevenire și combatere a coronavirusului. Ministrul Victor Costache a reamintit măsurile convenite în cadrul Comitetului interministerial și planul comun de acțiuni care este actualizat permanent, prin discuții cu reprezentanți de la MAI, MAE și Ministerul Transporturilor.

”Am luat în considerare cel mai grav scenariu”

Ministrul interimar al Sănătății a subliniat și măsurile comune care sunt luate împreună cu Ministerul Afacerilro Interne: “Săptămâna trecută a fost trecută în şedinţă de Guvern o ordonanţă comună cu Ministerul Afacerilor Interne pentru a reface stocurile de biocid, de materiale de protecţie, materiale şi echipamente sanitare. Am luat în considerare worst case scenario când am făcut aceste stocuri şi, după cum aţi spus, totul a intrat în linie dreaptă. Sunt proceduri de achiziţii de urgenţă care sunt desfăşurate de către Ministerul de Finanţe.”

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea