Ludovic Orban, prim-ministru desemnat: Am discutat cu specialiști în rezidențiat și mi se pare un examen discutabil

“Examenul de rezidențiat va fi una dintre prioritățile guvernului nostru. Analizăm posibilitatea de a mări numărul de locuri”, a declarat prim-ministru desemnat Ludovic Orban la Medika tv.


“Este un deficit de medici, atât medicii 
în spital cât și medicii de familie, și mi se pare profund nedrept ca tinerii care au învățat, au terminat facultate și au  dat examene să nu poată să-și profeseze meseria pentru care s-au pregătit  din cauza incompetenței guvernului. Vom finaliza cât mai repede procedurile pentru darea examenului, și chiar vom mări numărul de locuri  să permitem unui număr cât mai mare de absolvenți de medicină să-și dea examenul.

Am discutat cu specialiști în rezidențiat  și mi se pare un examen discutabil asupra căruia ar trebui să vedem dacă mai este sau nu mai este necesar fiindcă nu mi se pare normal ca după ce ai absolvit o facultate, ți-ai dat examenele, mai trebuie să mai dai încă un examen ca să trebuiască să-ți profesezi meseria pentru care te-ai pregătit.

Eu nu înțeleg de ce nu s-a organizat până acum (…) putea să semneze cineva, un secretar de stat. Noi până la învestire nu putem să intervenim”,  a declarat Ludovic Orban.

Premierul desemnat a dat amănunte și despre cine va ocupa fotoliul de la Sănătate.

 „Am selectat 3 candidați dintre care urmează să alegem cel care va fi ministru. Vom da publicității numele candidatului când îl vom selecta dintre cei trei.

Viitorul ministru al Sănătății trebuie să cunoască bine problematica ministerului, să aibă soluții și să aibă capacitatea de a implementa aceste soluții într-un ritm cât mai rapid. Poate fi și medic dar și economist , cerd că totuși la ora actuală lumea medicală așteapă un medic. Vom alege o persoană serioasă, competentă care poate să preia portofoliu rapid și să ia deciziile care sunt necesare”,  a mai spus Ludovic Orban, prim-ministru desemnat, la emisiunea Medika Special realizată de Ioana Răduca.

Găsiți emisiunea integrală urmând linkul de.mai jos. Intervenția premeierului desemnat, Ludovic Orban, începe la 1 oră și 18 minute.

https://youtu.be/dRrcvemCs4A

Ți-ar putea plăcea

De interes