Ludovic Orban, test negativ. Rămâne, totuși, în carantină și va repeta testul

Premierul Ludovic Orban are un rezultat negativ la testul pentru coronavirus, anunță reprezentanții Guvernului într-un comunicat de presă.

Prim-ministrul s-a testat la cerere, după ce a aflat că invitatul unei emisiuni tv la care a fost participat și el a fost testat pozitiv. Ludovic Orban nu a fost încadrat într-o definiție de caz, nefiind considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv. 

Cu toate acestea, Orban a decis să rămână în carantină până joi.

Din motive de precauție, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie a.c., de unde își va exercita atribuțiile funcției de prim-ministru și își va desfășura activitatea fără interacțiune fizică cu alte persoane. În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanță de 10 zile de la prezența în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, se arată într-un comunicat de presă.

Ludovic Orban și-a făcut test pentru depistarea noului coronavirus după ce Silviu Mănăstire, moderator la B1 TV, a fost diagnosticat cu COVID-19. Acesta s-a aflat în același platou cu premierul marțea trecută.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea