MADE IN ROMANIA! Testul care îți arată în doar 5 minute dacă ai anticorpi pentru coronavirus

Două companii românești, Romlab și Sintofarm, au dezvoltat primul test 100% românesc de depistare a noului coronavirus. În doar 5 minute, testul arată dacă o persoană a fost sau nu infectată, acesta putând detecta prezența anticorpilor specifici.

Potrivit Mediafax, cele două companii au început deja fabricarea kiturilor care conțin testul rapid. Acesta funcționează ca un test de sarcină și folosește mostre de plasmă sau ser recoltate intravenos din sânge.

Are o sensibilitate de 90,60 %, acuratețea lui este de sută la sută, și venim în completarea testelor PCR, și deja știm că aceste aparate sunt foarte aglomerate, sunt foarte multe probe și durează, în majoritatea clinicilor, peste 48 de ore până să se ofere rezultatul pacienților. Așteptăm de săptămâna viitoare să luăm legătura cu instituțiile de stat să vedem, nu știau că se fabrica încă în România”, a declarat pentru Mediafax, Ioana Sima, director general Romlab.

Cele două companii au estimat că pot produce 50.000 de kituri de testare zilnic, cu posibilitatea de dublare a acestei cantități.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea