MAESTRUL DOREL VIȘAN, LA MEDIKA TV: „Suferința este o cale către autocunoaștere”

Într-un dialog inedit purtat cu Dana Chera, în cadrul emisiunii Medika Special, îndrăgitul actor român Dorel Vișan a exprimat opinia sa despre situația actuală și despre felul în care noi, oamenii, ar trebui să ne raportăm la necazurile care ne încearcă.

Principala idee pe care actorul Dorel Vișan a lansat-o are legătură cu suferințele sufletești pe care fiecare dintre noi le-a trăit. Maestrul scenei românești a explicat că suferința este o etapă necesară în viața omului, pentru că îndeamnă la autocunoaștere. „Omul nu știe ce-i suferința, că suferința este o formă de cunoaștere și autocunoaștere. Suferința este esența venirii lui Isus pe pământ. El a adus 3 lucruri fundamentale: iubirea, crucea ca formă de exprimare a luptei spirituale și a adus suferința ca formă de victorie. Prin suferință omul se recunoaște și nu poate să explice de ce, după suferință, el este mai fericit și mai împăcat. Suferințele sufletești sunt mult mai mari decât cele corporale” a explicat Dorel Vișan, la Medika TV.

De asemenea, marele actor a vorbit și despre felul în care noi, oamenii, ar trebui să ne raportăm la știință și la descoperirile tehnologice . În opinia sa, orice descoperire tehnologică ar trebui trecută prin filtrul credinței, pentru a putea vedea dacă ne este benefică sau nu. „În vremea noastră, a te îndoi te transformă într-un dușman al celorlați care nu mai au niciun fel de îndoială. Merg înainte cu știința. Știința este o sabie cu două tăișuri, până la un loc, funcționează atâta timp cât merge mână în mână cu credința, pentru că i se pune un filtru moral. Acest filtru arată dacă descoperirile științifice sunt bune pentru om sau nu. Dacă nu sunt, ele nu trebuie aplicate” a mai spus actorul Dorel Vișan, în cadrul dialogului pe care l-a purtat cu Dana Chera, la Medika TV.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea