Mai bine de jumătate dintre americani, imunizați cu cel puțin o doză de vaccin anti-COVID

Statele Unite ale Americii continuă în ritm alert campania de vaccinare, ajungând deja în faza în care peste 50% din populația adultă să fie imunizată împotriva COVID-19 cu cel puțin o doză de vaccin.

Potrivit CDC (Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor), aproape o treime din populația adultă din SUA are ambele doze de vaccin administrate. Vaccinarea se derulează într-un ritm alert, de circa 3 milioane de doze administrate zilnic.

Până acum, la o populație de 330 de milioane de locuitori, s-au administrat aproape 210 milioane doze de vaccin.

În SUA sunt folosite exclusiv vaccinurile produse de companii americane. Este vorba despre Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson.

Totuși, probleme recente au determinat întreruperea administrării vaccinului Johnson & Johnson de către FDA (agenția americană a medicamentului), până se va stabili dacă există vreo legătură între vaccin și apariția câtorva cazuri de tromboze.

De altfel,m cel mai cunoscut specialist american în epidemiologie, Anthony Fauci, crede că spre finalul acestei săptămâni se va putea relua administrarea vaccinului de către autoritățile de reglementare din domeniu.

Estimarea mea este că vom continua să îl folosim într-o anumită formă. Mă îndoiesc foarte mult că îl vor anula. Nu cred că se va întâmpla. Cred că va există un fel de avertisment sau o restricţionare sau o evaluare a riscului”, a declarat Fauci într-o emisiune tv, citat de Reuters, notează news.ro.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea