Mai mult de jumătate dintre bătrânii din azilul de la Galați, infectați COVID-19. Încă 2 bunici au murit

Situație critică la căminul de bătrâni din Galați, unde mai multe persoane au fost confirmate cu coronavirus. Încă doi bătrâni și-au pierdut viața iar alți 44 au fost confirmați cu infecție cu coronavirus.

Astfel, dacă până miercuri erau 28 de vârstnici confirmaţi pozitiv, în ultimele ore au mai fost confirmaţi alţi 44, ceea ce înseamnă că în total sunt 72 de vârstnici diagnosticaţi cu COVID-19. Alți doi bătrâni și-au pierdut viața miercuri trecută, numărul deceselor în rândul bunicilor din centru ajungând la 4. Pe de altă parte, alte 44 de teste efectuate în ultimele ore au fost negative, astfel că în total 52 de bătrâni au aflat că nu au contractat virusul iar rezultatele în cazul a 5 persoane sunt incerte, astfel că testele cel mai probabil vor fi repetate.

 Și teste efectuate în rândul personalului din centru au ieșit pozitive. Alte 9 persoane au fost confirmate cu coronavirus, astfel că în total sunt 18 persoane care îi îngrijeau pe bătrâni diagnosticate cu COVID-19.  Totodată, 2 rezultate au fost negative, cinci angajați ai centrului fiind testați negativ.

Cifrele se vor modifica în zilele următoare, fiind așteptate rezultatele altor circa 30 de probe prelevate de la vârstnicii din azilul de la Galaţi şi personalul care îi îngrijea.Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea