MAI PUȚINE INFECTĂRI, SE ANUNȚĂ NOI MĂSURI. Dacă numărul cazurilor scade, românii merg la plajă din 15 iunie

146 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore. Sunt datele raportate, marți, de Grupul de Comunicare Strategică, România ajungând la un total de 18.429 de cazuri COVID-19, de la debutul pandemiei.   Numărul deceselor a ajuns la 1210 în timp ce al bolnavilor internați la Terapie Intensivă a scăzut la 181. 

Se observă, așadar, o scădere atât a cazurilor noi de infecție cu coronavirus, cât și a numărului de bolnavi din secțiile ATI, în timp ce numărul persoanelor care s-au vindecat a urcat la 11.874. 

Într-o intervenție luni seară, la B1Tv, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că dacă numărul de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus va continua să scadă sau dacă va exista un număr constant mic, se vor deschide terasele de la 1 iunie, iar din 15 iunie s-ar putea deschide plajele.

În condiţiile în care vom avea de la o zi la alta cazuri noi în scădere sau număr constant mic ne gândim la altă perioadă de relaxări. De exemplu, cea aşteptată a teraselor, de la 1 iunie. De la 15 iunie ne gândim la deschiderea plajelor”, a afirmat, luni seară, la B1 TV,  ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministrul a adăugat că restaurantele se vor deschide, în funcţie de cum va putea fi gestionată deschiderea teraselor, totul depinzând de evoluția numărului de cazuri şi de respectarea măsurilor pentru limitarea pandemiei.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea