Malaria a ucis doi români. Alți 7 turiști care au mers în Africa sunt sub observație medicală. Mesajul medicilor: „Oamenii care vor să călătorească în zone de risc să vină să discute și cu noi”

Doi români au murit din cauza complicațiilor provocate de malarie, iar alți 7 sunt supraveghere medicală diagnosticați cu aceeași boală. Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală a explicat la Medika TV ce ar trebui să facă românii care vor să călătorească în țările din Africa. 

„Fiecare om care se pregăteşte să călătorească într-o zonă de risc sau dacă doreşte să călătorească într-o zonă despre care nu este sigur că ar fi de risc sau nu, trebuie să vină la cabinet să ne întrebe. Este cea mai înţeleaptă atitudine, să ceară un consult, o profilaxie şi neapărat o discuţie cu medicul specialist din cabinet, un infecţionist. Este important să fie conştient că fie că pleacă individual sau în grup cu agenţii de turism, această călătorie trebuie să fie precedată de o prezentare la un cabinet medical specializat care să îi spună ce are de făcut. E cea mai înţeleaptă alegere în această situaţie. Sfaturile de pe internet, de la grupuri de călători sau agenţii de turism, s-ar putea să nu fie corecte” a spus dr. Simin Aysel Florescu, la Medika TV. 

Mai mult, la unitatea medicală pe care o conduce, în ultimele zile, s-au mai prezentat alți doi pacienți cu simptome de malarie. Aceștia au călătorit anterior în statele africane Zanzibar și Kenya. „Sunt 2 pacienţi, unul care a călătorit în Zanzibar, altul care a călătorit în Kenya. Aproape toate cazurile vin din Africa. Niciunul dintre aceşti pacienţi nu a urmat profilaxia antimalarică, cea care ar fi trebuit să fie recomandată. Din păcate, niciunul dintre pacienţii noştri nu a umat această profilaxie” a mai spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea