Malaria revine în Statele Unite după 20 de ani. Primele cazuri, diagnosticate în Texas și Florida

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite ale Americii a anunțat diagnosticarea a cinci cazuri de malarie. Pacienții au fost investigați în spitale din Texas și Florida.

Autoritățile sanitare din statul Florida au precizat faptul că primul pacient a fost diagnosticat pe 26 mai, iar cele din Texas au descoperit primul pacient pe 23 iunie.

CDC a transmis într-o comunicare publică faptul că malaria reprezintă o urgență medicală și recomandă tuturor persoanelor care prezintă simptome ale bolii să meargă de urgență la spital.

În Florida este stare de alertă sanitară, autoritățile recomandând golirea piscinelor și verificarea plaselor de țânțari de la geamuri, precum și utilizarea insecticidelor care alungă aceste insecte.

Este alertă sanitară și în Texas, medicii primind recomandarea de a verifica istoricul de călătorie al tuturor persoanelor, în special al celor cu simptome specifice de malarie.

Malaria este transmisă prin înțepătura de țânțari, principalele simptome ale bolii fiind febra, frisoanele, durerile de cap, durerile musculare și stările de oboseală. De asemenea, alte simptome includ diaree și vărsături. Netratată la timp malaria poate provoca deces.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea