Managerul Institutului Național de Geriatrie „Ana Aslan”, la Medika TV: „Anual, tratăm peste 13 mii de pacienți”

Bătrânețea poate fi o etapă a vieții liniștită dacă vârstnicii beneficiază de tratamentele medicale de care au nevoie. Iar Institutul Național de Geriatrie „Ana Aslan” are și medici și aparatura necesară să aibă grijă de sănătatea bătrânilor din toată țara. 

Potrivit staticilor oficiale, unitatea medicală tratează anual aproximativ 13 mii de pacienți anual. „Avem echipamente atât în sediul din Otopeni, cât şi în strada Căldăruşani, precum şi în sediul din Spătarului, practic Institutul are 3 sedii. Avem aparate care pot fi găsite în orice clinică privată. Sunt 540 de paturi, durata de tratament este de 2 săptămâni. Avem cam 13.000 de pacienţi pe an” a declarat, la Medika TV, Sergiu Pantea, managerul unității medicale.

Perioada pandemiei a fost una dificilă, având în vedere faptul că Institutul Național de Geriatrie „Ana Aslan” și-a restrâns activitatea pentru a face față cazurilor de COVID-19. „n prezent trecem printr-o perioadă mai uşoară, faţă de acum câţiva ani când a fost perioada pandemică şi când, într-adevăr, întreaga societate şi sistem sanitar a avut de suferit, dar odată cu depăşirea acestei crize şi institutul a reînviat. Este plin de pacienţi şi asta ne bucură cel mai mult” a mai spus Sergiu Pantea. 

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea