Maraton Medika TV: Cum tratăm corect obezitatea? Află de la noi cum să câștigi lupta cu kilogramele în exces!

Medika TV, singura televiziune medicală din România, lansează pe 27 februarie o serie de dezbateri referitoare la obezitate. De la ora 12,00, dăm startul „Maratonului Medika TV: Cum tratăm corect obezitatea?”. Specialiștii invitați în platoul Medika TV îți vor oferi cele mai bune sfaturi medicale, astfel încât lupta cu kilogramele să fie câștigată de tine ! Dacă te-ai săturat să apelezi la diete costisitoare, fără a vedea rezultate spectaculoase atunci când te urci pe cântar, urmărește Medika TV și află cum poți avea silueta pe care ți-o dorești. 

Cu siguranță ți s-a spus că indiferent de câte kilograme ai, trebuie să te simți bine în corpul tău. Află însă că mai multe kilograme, înseamnă și mai multe probleme de sănătate. Obezitatea este principalul factor de risc în numeroase afecțiuni, unele dintre ele cu un grad ridicat de mortalitate. Diabetul, bolile de inimă și chiar accidentul vascular cerebral sunt afecțiuni pe care obezitatea le provoacă. 

De fapt, obezitatea, la rândul său, este o boală. Organizația Mondială a Sănătății susține că reprezintă una dintre cele mai mari probleme de sănătate ale secolului în care trăim. Un studiu recent referitor la obezitate arată faptul că peste 30% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani, din România, suferă de obezitate. În acest context, Medika TV, singura televiziune medicală din România, aduce în prim plan problema obezității și încearcă să ofere telespectatorilor informații corecte și obiective despre metodele de prevenție și de tratament ale obezității. Pe 27 februarie, de la ora 12,00, începe „Maratonul Medika TV: Cum tratăm corect obezitatea?”. Iată care sunt principalele teme ale dezbaterii:

• Chirurgia obezității- chirurgia bariatrică: opțiuni și metode noi. Importanța programului de

chirurgie bariatrică și metabolică. Reducerea riscurilor.

• Circuitul dedicat pentru gastric sleeve și monitorizarea postoperatorie pe termen lung.

• Rolul psihoterapiei în tratarea obezității. Pacientul cu obezitate, legătură anormală cu

mâncarea. Natura psihologică a nevoii de a mânca

• Terapia cognitiv- comportamentală, ajutor în tratarea obezității. Obezitatea, ca modalitate

de gestionare a emoțiilor

• Obezitatea, problemă de sănătate publică. Împreună cu supraponderalitaea, cauze

importante ale scăderii calității și speranței de viață, factori de risc major pentru boli

cardiovasculare, diabet zaharat și anumite forme de cancer

• Prevalența și tendințele obezității din copilărie în Romania

• Importanța strategiilor privind intervențiile de sănătatea publică pentru prevenția obezității

infantile

• Managementul obezității – acces echitabil la serviciile integrate de asistență medicală

pentru gestionarea excesului de greutate și a obezității, ca parte acoperirii medicale.

Alături de specialiști, în platoul Medika TV, pe tot parcursul discuțiilor, vor fi îndrăgitele prezentatoare ale postului TV, Simona Bălănescu și Eugenia Foarfecă. Nu rata „Maratonul Medika TV: Cum tratăm corect obezitatea?” dacă vrei să te bucuri de sănătate. 

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea