Maraton Medika TV: Cum tratăm corect obezitatea? Lupta cu kilogramele în exces se duce și în cabinetul de psihoterapie

Oricâtă determinare am avea pentru a scăpa de surplusul de kilograme, sprijinul psihologic în acest demers este esențial. Trebuie să înțelegem sursa emoțională care determină această modificare a condiției fizice pentru a putea câștiga lupta cu kilogramele în exces.

„O abordare psihologică este mai mult decât necesară și de multe ori trebuie văzut și dacă există anxietate, dacă e vorba de mâncat compulsiv. Sunt și factori psihologici care ne determină să luăm în greutate. Căutăm soluții fulger, căutăm zece rețete care ne garantează că slăbim, dar pentru o perioadă scurtă. Dacă abordăm această și din punct de vedere psihologic, rezultatele ar fi mai bune” a explicat psihoterapeutul Raluca Ștefan.

Pe de altă parte psihologul clinician Radu Leca este de părere că lupta cu kilogramele poate fi câștigată din punct de vedere psiho-emoțional dacă ne creăm un scop care să ne determine să slăbim.

„O noțiune extrem de clară este că nu poți slăbi dacă nu ai un scop. Am avut 160 de kilograme și am slăbit într-un an și opt luni. Scopul meu a fost că nu am mai vrut să-l fac pe fiul meu de râs. De aceea spun că acest target trebuie implementat în gândirea noastră și să facem tot posibilul să-l aducem în prim plan de fiecare dată. Astfel, vom putea câștiga lupta cu kilogramele” a explicat psihologul clinician Radu Leca.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea